• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Wpływ zmian technologicznych na strukturę produkcji i zatrudnienia.

By wydedukować, czym jest wino, wypada rozróżnić skład jego detalów, kiedy jest gronem, sokiem z winogron a następnie winem. Sok z winogron przed fermentacją składa się zwłaszcza z wody i cukrów, a także z kwasów oraz innych substancji chemicznych w mniejszej ilości, które są odpowiedzialne za kategoryczny skład wina. Fermentacja wyskokowa przekształca dużą część cukrów z soku z winogron w trunek etylowy, jednakowoż zostawia inne intrygujące związki, takie jak gliceryna. Co poniektóre z tych związków, jakie są obecne w mniejszym stopniu, dają przeświadczony charakter degustacji wina, tak jak oraz towarzystwo garbników, które znajdują się w skórce winogron i można je uważać za naturalny konserwant, jaki zezwala winom starzeć się więcej aniżeli 5 lat, co potwierdza wina. Inne szczegóły dodaje się do wina w sposób sztuczny i składają się na to, co nazywa się akcesoriami do wina. Akcesoria te maja na celu stabilizować pewne związki (białka, kryształy winianu itd.), zmniejszyć pułap kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), specyfików przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).

1. Zamów online

2. Przejdź dalej

3. Wiadomości

4. Galeria

5. Kliknij dla szczegółów

Categories: Biznes

Comments are closed.